Waarom gebeurt je wat er gebeurt?
Waarom overkomt je wat je overkomt?
Waarom is je leven zoals het is?
&
Wat kun je er zelf aan doen?
Ik ben opgeleid als psychosociaal natuurgeneeskundig therapeut?
Een psychosociaal therapeut is iemand die op minimaal HBO+-niveau is opgeleid en continu aan verdere professionalisering en ontwikkeling werkt. Ik ben lid van de CAT (Collectief Alternatieve Therapeuten) en moet voldoen aan strenge kwaliteitseisen en beschik over de vereiste Medische & Psychosociale Basiskennis.
Tijdens het consult bekijken we een klacht of een ziekte als een signaal. Vanuit een holistische visie (holistisch = kijken naar het geheel). Bijvoorbeeld: Als je iets eng vindt laat je lichaam dat voelen: je begint te zweten, krijgt buikpijn, diarree, hartkloppingen, etc. Je lichaam drukt daarmee op zijn eigen manier dit gevoel uit.
Zo ook met een lichamelijke klacht (rugpijn, terugkerende keelontsteking, migraine, etc.) of een ander soort probleem (relatieproblemen, „lastige” kinderen, onverwerkt verdriet, concentratieproblemen, ernstig overgewicht, etc.)
Hiermee laat het lichaam zien wat in de mens leeft: het lichaam wil ons iets vertellen d.m.v. deze klacht of ziekte.
We gaan samen op zoek naar de achterliggende reden en vragen ons af hoe ik jou daarbij kan helpen, maar vooral wat je er zelf aan kunt doen.
Ik wil je graag helpen om deze „taal” van je lichaam te begrijpen en ernaar te luisteren.
Een behandeling bestaat uit gesprekken van mens tot mens. Maar daarnaast vertelt het lichaam ook zijn verhaal. Met behulp van toegepaste kinesiologie en diverse methodieken (waaronder ACT* & Polyvagaal ** Therapie) kan je het verhaal van het lichaam ‘lezen’. Samen met de informatie uit de gesprekken ontstaat er langzaam maar zeker een beeld van wat er zich afspeelt.
Mijn behandelingen zijn complementair, aanvullend, om zo vanuit een andere invalshoek, mensen te helpen het vertrouwen in zichzelf terug te vinden, anders met stress om te gaan en/of hun genezingsproces te ondersteunen.
Houd altijd contact met je arts of specialist. Blijf je medicijnen trouw gebruiken, zolang je arts of specialist dat nodig vindt.
De psychosociaal therapeut kun je zonder verwijzing van de huisarts benaderen. Afhankelijk van je verzekering is er (gedeeltelijke) vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering.
* ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy. Het is een nieuwe, bewezen effectieve vorm van gedragstherapie voor verschillende problemen. Waaronder; rouw, chronische pijn, angst en lichamelijke ongemakken.
Ook kun je ACT gebruiken om je kwaliteit van leven te vergroten en je persoonlijke veerkracht te verhogen.
** Polyvagaal therapie richt zich op het versterken van zelfregulatie vaardigheden en het bevorderen van veerkracht. Je leert hoe je je eigen zenuwstelsel kan reguleren, stress kunnen verminderen en emotionele balans kan vinden.
Neem contact op voor een vrijblijvende, gratis kennismaking.